قانون عمل و عکس العمل

کیفر زود رس ظالم

« بهلول» رهبر قيام مسجد گوهرشاد گفته است: در افغانستان، جنگ دادن مرغ ها رواج دارد. جوانان افغان در روزهاي جمعه و عيد و روزهاي بيكاري، دو تا كبك يا دو خروس را به جنگ مياندازند و تماشا ميكنند و اما اين كار از طرف شهرباني ممنوع بود و اگر پليس ميديد، جلوگيري ميكرد.
روزي من از خياباني ميگذشتم، ديدمكه يك پليس با پسر جواني درباره يك كبك دعوا ميكردند. پليس ميگفت: تو ميخواهي اين پرنده را به جنگ بيندازي؛ يا به من رشوه بده، يا او را از تو ميگيرم.
جوان ميگفت: من اين كبك را براي آواز خواندنش نگه داشتهام، نگهداشتن كه ممنوع نيست، جنگدادنش ممنوع است. هر وقت تو ديدي كه او را به جنگ انداختم، مرا بگير و هر كاري مي خواهي بكن.
من ايستادم كه ببينم پايان كار آنان به كجا ميانجامد. ديدم كه آن پليس، پرنده را از دست جوان گرفت و سرش را با دست خود از بدنش جدا كرد و در خيابان انداخت و به جوان گفت: حالا برو و هر جا ميخواهي از من شكايت كن.
پرنده پرپر زد و مُرد و پليس به راه خود ادامه داد. هنوز پنجاه قدم نرفته بود كه يك اتومبيل بزرگ از عقب آمد و به كمرش زد و او را به زمين پرتاب كرد و از روي بدنش رد شد و او را مانند همان پرنده به دو نيم كرد. سرش با دو دستش به طرفي افتاد، پاها و كمرش به طرف ديگر.
اين است سرانجام ظلم، خواه در حق انسان باشد يا حيوان. (1)

نتيجه و پيام ها :
1- انسان بايد خشم و غضب خود را كنترل كند.
2- ظلم در حق ديگران موجب عقوبت ظالم ميشود.
3- آه مظلوم اثر دارد، مخصوصاً آنجا كه بيياور باشد.
4- جان حيوان و زندگي او ارزش دارد و نبايد بدون دليل او را از زنده بودن محروم كرد.
5- قطعاً هر عملي عكسالعملي دارد و عكسالعمل يا در دنيا خواهد بود يا در آخرت.
1- گذرگاه عبرت ، ص 54