باورهای بنیادین

 پیدایش ستارگان :

« فلا اقسم بمواقع النجوم ، و انه لقسم لو تعلمون عظیم ، انه لقرآن کریم ، فی کتاب مکنون ، لا یمسه الا المطهرون .»   (واقعه /75- 79)

     سوگند به مواقع نزول ستارگان ( یا آیات کریمه قرآن ) که اگر بدانید ، سوگندی بس بزرگ است . همانا این قرآنی گرامی و ارجمند است که در لوح محفوظ ثبت است ، و جز پاکان کسی با آن تماس پیدا نکند .

کشف کهنسال ترین ابر سیاه چاله جهان

  طی رصدها و نقشه برداری های اخیر ، باستانی ترین ابر سیاهچاله موجود در کیهان مشاهده شد . این  جرم که در واقع یک کوازار بنام CFHQSJ2329-0301 می باشد با استفاده از تجهیزات تصویر برداری موسوم به ابر دوربین (MEGA CAM) مستقر بر روی تلسکوپ هاوائی- فرانسه - کانادا کشف شد .

    دکتر کریستین ویلت ، مدیر مسئول این تلسکوپ ، این جرم را دورترین و کهنسال ترین سیاهچاله خواند و در عین حال خاطرنشان کرد که اگر به همین زودی سیاهچاله پیرتری کشف شود باعث تعجب وی نخواهد شد زیرا این کاوش و نقشه برداری هنوز در اواسط خود می باشد و در نتیجه سیاهچاله های بیشتری مشاهده خواهند شد .

    دانشمندان می گویند : این سیاهچاله 13 بیلیون سال نوری از زمین فاصله دارد . این رقم با تبدیل نور کوازار به رنگین کمانی از رنگها و مشاهده نور قرمز طیف حاصله ، به دست آمده است . ولی چگونه ممکن است از سیاهچاله هايی که 500 میلیون بار بزرگتر از خورشید می باشد نوری به فضای بیرون تابش کند ؟

    پاسخ این است که این نور از مواد بسیار داغی که در حال سقوط به درون سیاهچاله هستند منشا می گیرد. به نوشته پارس اسکای ، به دلیل اینکه این نور 13 بیلیون سال نوری سفر کرده تا به زمین رسیده است ، دو فصل جالب برای مطالعه باز کرده است :

    نخست اینکه این نور اطلاعاتی را در مورد ماهیت کهکشان های بسیار باستانی و اولیه که وجود آنها برای پیدایش چنین سیاهچاله هايی ضروری می باشد ، فراهم می آورد . مشکل اینجاست که 13 بیلیون سال نوری یعنی فقط 700 میلیون سال بعد از انفجار بزرگ . این زمان ( یعنی 700 میلیون سال بعد از انفجار بزرگ ) عموما یعنی زمانی که هنوز کهکشان ها به وجود نیامده بودند ، بنابراین ، شاید کهکشان ها قبل از آنچه به حال تصور می شد پدید آمدند و یا اینکه چیزی کاملا متفاوت در حال جریان بوده که باعث بوجود آمدن این سیاهچاله شده است .

    دوم اینکه کوازارها بعنوان نور سیاه در نظر گرفته می شوند که نورآنها طی سفر خود تا زمین از میان زمان و فضای بسیار طولانی عبور کرده است . بنابراین ، نور این کوازارها سر نخ هائی در مورد تاریخ و فضائی که در نوردیده و طی کرده اند را در خود دارد . هر چقدر که کوازارهای دور دست تری کشف شوند اطلاعات بهتر و بیشتری در مورد ساختار کیهان توسط دانشمندان جمع آوری می شود