fehrest

عبرت‌هاي دفاع‌مقدس

  نبايد گذاشت جنگي اتفاق بيفتد. اما اگر جنگي بر ما تحميل شد چه بايد كرد. در بيست و هفتمين سالگرد دفاع مقدس لازم است با نگاهي به گذشته از عبرتهاي دفاع مقدس براي ساختن آينده كشور بهره گرفت و نگذاريم بار ديگر دشمنان جرئت حمله نظامي به اين مرز و بوم را داشته باشند. عبرتهايي كه نشانه هاي آن تماما در آيات قرآن كريم بيان شده و در هشت سال دفاع مقدس آن را به عينه ديده ايم.

 1 - اجراي دكترين جنگ موانع يعني ايجاد موانع سياسي، اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي، بين المللي و نظامي در مقابل دشمنان، كاهش آسيب پذيري و نااميد كردن دشمن از حمله به كشور.

 2 - نبايد دشمن را ناديده گرفت و بايد هميشه آماده دفاع بود زيرا دشمن با استفاده از اصل غافلگيري و استفاده از غفلتهاي ما با عمليات پيشدستانه ما را غافلگير كنند.

 3 - نبايد به دشمنان اعتماد كرد و اسرار كشور را در اختيار آنها قرار داد و مراقب دشمنان داخلي و منافقين بايد باشيم.

 4 - نيروهاي مسلح، خارج از هر گونه مذاكرات سياسي خود را هميشه بايد مهيا براي دفاع از سرزمين ايران كند.

 5 - نيروهاي مردمي و حزب اللهي و خصوصا بسيج بايد با آمادگي كامل همدل و همزبان براي دفاع درازمدت در مقابل هجوم دشمن آماده باشند.

 6 - از اقداماتي كه باعث سوءاستفاده دشمن و ايجاد اجماع جهاني دشمنان عليه ايران می شود جلوگيري كند.

 7 - در صحنه داخلي با ايجاد اتحاد ملي در بين گروهها و اقشار مختلف جلوي هر گونه تهاجم داخلي و كودتا و شورش و اغتشاش را گرفت تا دشمن در طمع جنگ داخلي نباشد.

 8 - بايد تمام توان كشور از جمله سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي در مسير وحدت رويه براي دفاع از كشور بسيج شود.

 9 - وحدت فرماندهي در نيروهاي مسلح و تبعيت آن از فرماندهي كل قوا رمز پيروزي در مقابل دشمنان است.

 10 - هماهنگي، همدلي و همكاري قواي مقننه، مجريه و قضاييه با نيروهاي مسلح عامل اصلي وحدت در تمامي اقشار ملت خواهد بود.

 11 - اعتماد و اتكا كردن به نيروهاي لايزال مردم عامل مهم براي دفاع از انقلاب، اسلام و كشور خواهد بود. 12 - هوشياري و آگاهي تمام مسئولان نسبت به نقشه ها و دسيسه هاي دشمن در تمام جبهه هاي اقتصادي، سياسي، فرهنگي، اجتماعي، نظامي و اطلاعاتي عامل مهمي براي خنثي كردن دسيسه هاي دشمن است.

 13 - بالا بردن ايمان مردم و باورهاي ديني و توكل بر خدا و مهيا بودن براي دفاع از كشور تا مرز شهادت يكي از عوامل مهم هستند.

 14 - جلوگيري از تفرقه و تشتت مذهبي، قومي، قبيله اي، نژادي و تبعيت از قانون اساسي رمز استقامت و پايداري در مقابل هجوم دشمنان است.

 15 – برنامه ريزي براي استقلال كشور در زمينه هاي اقتصادي و اتخاذ سياستهاي اقتصادي با رعايت صرفه جويي و ذخيره سازي ميتواند كشور را در مقابل تحريم ها و حملات نظامي مصون دارد.

 16 - توجه ويژه به مناطق مرزنشين و عشاير و سلحشوران براي ايجاد هسته هاي مقاومت و اتخاذ و شيوه هاي جنگهاي پارتيزاني و چريكي باعث نابودي دشمن قبل از ورود به كشور خواهد شد.

 17 - اتكا كردن به حمايتهاي مسلمانان جهان براي حمايت از جمهوري اسلامي در زماني كه دشمن به كشور هجوم ميآورد.

 18 - آموزش دفاع غيرنظامي و سازماندهي و تجهيز تمامي مردم براي ايجاد آمادگي در دفاع شهري و كاهش آسيبپذيري و تلفات مادي و جاني.

 19 - تقويت كشاورزي براي خودكفايي در زمينه هاي غذايي و سمت و سو دادن به منابع براي تأمين نيازهاي يك دفاع طولاني و جلوگيري از وضعيت بحراني اقتصادي.

 20 - تهيه طرحهاي دفاعي و جنگ اقتصادي و اقتصاد جنگي و سازماندهي امكانات اقتصادي براي جلوگيري از فشارهاي اقتصادي به مردم